• неділя

    15 вересня, 2024

  • 23.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 15 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.8° Похмуро

Понад 20 тисяч хворих: в Україні зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

В Україні зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції. Фото: UnsplashВ Україні зростає захворюваність на гострі кишкові інфекції. Фото: Unsplash

В Україні за пів року зареєстровано 20 369 випадків гострих кишкових інфекцій, що на 3258 випадків більше у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Зазначається, що найбільше з початку цього року на гострі кишкові захворювання перехворіли українці в Одеській (2313), Вінницькій (1660), Дніпропетровській (1721) та Львівській областях (1832).

«Час від зараження до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2-3 діб. Захворювання починається раптово: з'являється нудота, блювота, діарея, спазми в животі. Можлива виражена загальна інтоксикація: головний біль, запаморочення, підвищення температури тіла до 38–39 градусів, слабкість, пересихання слизових оболонок», — йдеться у повідомленні

Як повідомляють в МОЗ, що збудники таких захворювань найчастіше містяться у сирій їжі тваринного походження (яйця, непастеризоване молоко, м’ясо й морепродукти), а також в немитих фруктах та овочах. 

У той час найпоширенішими факторами передачі гострих кишкових інфекцій є готові страви, кондитерські вироби, яйця, молоко й молочні продукти.

«У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти», — додали в МОЗ.

Нагадаємо, раніше депутати Миколаївської обласної ради ухвалили рішення щодо проведення перевірки стану захисних споруд в медичних закладах.

Раніше повідомлялося, що екскерівниця Миколаївської обласної інфекційної лікарні, депутатка Світлана Федорова заявила, що у сімейній амбулаторії №5 ліки та вакцини зберігають в умовах рекордної спеки у Миколаєві.

Читайте також: