• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

СБУ затримала ймовірного коригувальника по нафтобазах та аеродромах ЗСУ

Підозрюванний. Фото: СБУПідозрюванний. Фото: СБУ

Служба безпеки затримала чоловіка, якого підозрюють у співпраці з РФ та підготовці ракетних ударів по підрозділах ЗСУ, а також об’єктах паливно-енергетичного комплексу у Київській та Чернігівській областях.

Про це повідомляє СБУ. 

За даними спецслужби, серед основних цілей ворога були військові аеродроми та підрозділи ППО, а також нафтопереробні заводи, паливні склади та ключові енергогенеруючі підприємства.

«Щоб отримати координати об’єктів, фігурант об’їжджав місцевість і приховано фіксував потрібні йому локації на камеру свого телефону. Отримані відомості він передавав кадровому співробітнику управління ФСБ по Москві та московській області», — сказано в повідомленні. 

Правоохоронці затримали підозрюваного, коли той проводив дорозвідку поблизу локації українських військ на Київщині. За даними кіберфахівців Служби безпеки, підозрюваний потрапив у поле зору росіян через антиукраїнські коментарі, які писав на проросійських Telegram-каналах.

Cлідчі повідомили затриманому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зараз зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення.

Листування підозрюванного. Фото: СБУЛистування підозрюванного. Фото: СБУ
Листування підозрюванного. Фото: СБУЛистування підозрюванного. Фото: СБУ

Нагадаємо, як в Одесі затримали групу дівчат, що коригували удари РФ, роблячи селфі для ФСБ біля об’єктів.

Читайте також: