• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

У дронах українського виробництва буде ШІ, — Єрмак

У дронах українського виробництва буде ШІ. Фото з Telegram Андрія ЄрмакаУ дронах українського виробництва буде ШІ. Фото з Telegram Андрія Єрмака

У суботу, 24 лютого, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин та CEO Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали Меморандум про взаєморозуміння співробітництва у сфері безпеки та оборони, згідно з яким у дронах українського виробництва вбудовано буде ШІ.

Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

Він зауважив, що цей меморандум має «конкретну мету» — підсилення українських оборонних технологій, впровадження ШІ в безпілотники українського виробництва. 

«Ми повинні бути на крок попереду в технологічній війні. І чітко розуміємо завдання, які стоять перед нами. ШІ у сучасній війні — це необхідність», — наголосив Андрій Єрмак.

Справка:

Helsing — це компанія, що розробляє програмне забезпечення та інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. Вона є партнером німецького концерну Rheinmetall, а ще співпрацює з Міноборони Німеччини. В Україні компанія діє з 2022 року.

Нагадаємо, протягом року Велика Британія витратить 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США) на закупівлю та активізацію ланцюгів постачання для виробництва артилерійських боєприпасів для України.

 

Читайте також: