• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Мінлива хмарність

Від Соборної до 8 Причалу: в Миколаєві відбувся велопробіг за участі посла Данії

В суботу, 9 вересня, на Соборній площі в Миколаєві відбувся велопробіг з нагоди святкування Дня міста та Днів Данії.

Про це повідомлять «НикВести».

У велозаїзді взяли участь миколаївці разом з мером Олександром Сєнкевичем, головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом, а також делегацією з Данії на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Оле Егбергом Міккельсеном.

Мер Олександр Сєнкевич зазначив, що Данія є тим партнером, який не тільки надає Україні військову підтримку, а також всіляко допомагає Миколаєву. Тож символічно, що святкування Днів Данії випало на день народження міста.

Повноважний Посл Королівства Данії Оле Егберг Міккельсен зазначив, що цей велопробіг відбувся на честь майбутньої перемоги та честь дансько-миколаївського партнерства, спрямованого на відбудову міста.

— У данців та українців є спільна пристрасть до велосипедів. Саме тому нас зібралося так багато. Думаю, що спільний велопробіг — це найкращий спосіб відсвяткувати не лише день народження Миколаєва, а ще й дансько-миколаївську дружбу, – сказав Посол.

Олександр Сєнкевич подякував Данії за підтримку та солідарність з Україною і вручив Оле Егбергу Міккельсену почесну відзнаку «За заслуги перед містом Миколаїв».

Нагадаємо, що також в суботу, 9 вересня, на Центральному стадіоні Миколаєва до 234-річчя заснування міста відбувся чемпіонат Кубка мера з футболу.

Читайте також: