• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Мінлива хмарність

У Миколаєві 20 військових удостоїли відзнакою «За оборону міста», дев'ятьох — посмертно

В Миколаєві нагородили 20 військовослужбовців медаллю «За оборону». 9 відзнак отримали родичі військових, які загинули під час активних воєнних дій.

Урочиста церемонія нагородження відбулась у п'ятницю 20 жовтня, пишуть «НикВести».

Відзнакою, як відомо, нагороджені захисники, які приймали участь в обороні міста з перших днів повномасштабного вторгнення.

Під час свого виступу мер Олександр Сєнкевич сказав, що оборона Миколаєва була вкрай важливою та знаковою для міста, а кожен воїн, який приймав участь у цих подіях, вписав своє прізвище в історію та заслуговує на високе визнання.

— Звичайно, що всі, хто захищав Миколаїв в ті буремні дні вписав своє прізвище в історію нашого міста і вони повинні бути відзначені. Вручення цих нагород, мені, як миколаївцю, видається дуже важливим. Важко переоцінити оборону Миколаєва. Місто Миколаїв отримало звання міста-героя. Звичайно дехто захищаючи віддав найцінніше, що в нього є — життя, — сказав він.

Олександр Сєнкевич додав, що сьогоднішні нагороджені не є останніми — вдячність миколаївцям за мужність і відвагу продовжуватиметься, оскільки перелік людей, які захищали місто, дуже великий. Він закликав всіх жителів пам'ятати внесок військових і підтримувати їх на шляху до великих перемог.

— Ці нагороди вони в нас не перші і не останні, бо перелік людей, які захищали Миколаїв, дуже великий, але кожний з нас на своєму місці виконував задачі і робили все, аби миколаївці себе сьогодні відчували в безпеці. Звичайно, попереду ще велика перемога, але вона складається з маленьких, — резюмував Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що перші 70 медалей «За оборону Миколаєва» були вручені миколаївцям та військовим до Дня захисників та захисниць України.

Читайте також: