• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.5° Ясне небо

Журналіст «Схем» повідомив про нове вторгнення до будинку, де він мешкає, поліція нікого не знайшла

Журналіст-розслідувач програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що вночі 12 вересня почув шум на горищі над його квартирою, який опечатали в рамках кримінальної справи про можливе прослуховування його будинку.

Про це він написав у Facebook.

Журналіст викликав поліцію і правоохоронці виявили зірвані «пломби» в одному з під'їздів. Як повідомляє «Радіо Свобода», правоохоронці оглянули горище і знову опечатали скотчем той вхід, де зірвали пломби.

Адвокат Михайла Ткача Анатолій Попов заявив, що хтось проник на горище, але швидко його покинув.

— Під час подальшого огляду місця із працівниками поліції ми нікого там не побачили. Ми пов'язуємо це все з подіями, які лягли в основу кримінального провадження за фактом проникнення в житло Михайла, та використанням негласних засобів знімання інформації, — пояснив адвокат.

Вранці 8 серпня журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач знайшов у себе вдома ознаки пристрою, що прослуховує. Каже, що за кілька тижнів до цього неодноразово отримував попередження, що його журналістська діяльність «дратує чиновників» і почали «активно працювати». Від одного джерела мав інформацію про те, що планують «свердлитися» прямо додому.

Правоохоронці тоді «прослуховування» у будинку не знайшли, але виявили пошкодження на стелі. Також співробітники поліції оглянули горище будівлі: жодних пошкоджень чи технічних засобів там не виявили.

Правоохоронці порушили справу за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Читайте також: