• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

Литовський Bayraktar прибув до України

Безпілотник Bayraktar, на який зібрали гроші литовці, прибув до України.

Як повідомляє Європейська правда , про це повідомив заступник глави Офісу президента, дипломатичний радник президента України Андрій Сибіга.

- Литовський Bayraktar "Vanagas" вже в Україні! Це неабиякий прояв дружби і в черговий раз доводить єдність - не лише Україна бореться з агресором. Вдячний особисто Халуку Байрактару та Андрюсу Тапінасу за непохитну підтримку на шляху до перемоги! Слава Україні!, - написав Сібіга у Twitter.

Нагадаємо, журналіст Андрюс Тапінас 25 травня розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar Україні, заявивши, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від Міністерств оборони Литви та Туреччини та виробника.

Збір вдалося закрити за три дні. Після цього турецька компанія-виробник заявила, що зворушена солідарністю литовців і тому вирішила подарувати безпілотник , а зібрані кошти можна буде спрямувати на інші потреби України.

Надихнувшись прикладом Тапінаса, в Україні фонд Сергія Притули організував збір на три «Байрактари», який закрили за три дні, зібравши кошти майже на чотири безпілотники. Компанія «Байкар» і цього разу заявила, що передасть три безпілотники безоплатно.

Читайте також: