• субота

    21 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 21 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

ППО збиває половину ракет, які росія випускає по українських містах, — Резніков

Сили протиповітряної оборони збивають близько 50% випущених росією ракет по українських мирних містах і селах.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю ВВС Україна.

— Давайте будемо реалістами. Якби наша ППО не працювала, то, повірте мені, жаху і страхіття було б кратно більше. Коли я кажу «кратно більше», я маю на увазі, що 50% ракет, які летять в наші міста, збиваються нашою ППО, — сказав Олексій Резніков.

За словами міністра, сьогодні не існує 100% захисту від крилатих та балістичних ракет певного виду, наприклад, від «Калібрів».

Олексій Резніков зауважив, що ізраїльські фахівці гарантують захист на 80%, а ізраїльська відома система захисту «Залізний купол» збиває певний тип ракет, але не крилаті.

— Тому говорити про те, що можна закрити небо стовідсотково, я б не брався. Але покращити системи протиповітряної і протиракетної оборони ми зобов'язані, і це вже затверджено: незалежно від того, коли буде парад перемоги України над росією, все одно нам треба розвивати свою власну протиракетну та протиповітряну систему оборони, як це зробила держава Ізраїль, — пояснив міністр.

Олексій Резніков подякував міжнародним партнерам за допомогу Україні, нагадавши, зокрема, що в оголошеному пакеті допомоги від США йдеться про дві системи (ППО) NASAMS.

Водночас він додав, що це не означає, що дві системи зможуть захистити все українське небо.

Раніше Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ізраїльська розробка ППО «Залізний купол» не підходить в умовах російського вторгнення. Натомість потрібно розвивати свою ППО та ПРО.

Читайте також: