• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.7°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.7° Ясне небо

Удар ЗСУ по Антонівському мосту: Російські війська опрацьовують організацію понтонної переправи в районі Херсона

Російські війська почали опрацьовувати організацію понтонної переправи у районі Херсона.

Про це заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

— Окупанти проробляють організацію понтонної переправи в районі Херсона, для чого провели обстеження кількох ділянок Дніпра, – написав він.

За його словами, з проектною документацією на Антонівський міст, яку вони тільки зараз почали шукати по московським архівам, поки що не складається.

— А без неї підготувати план відновлювальних робіт швидко не вийде, та й результат буде так собі. Але найголовніше, що вже до найідеологічніших орків дійшло, що вони знаходяться на чужій землі, де їм зовсім не раді, — написав він.

Російські окупанти не можуть оперативно відновити Антонівський міст через Дніпро, зараз можливий проїзд тільки легкового транспорту.

Юрій Соболевський повідомив, що по мосту було дві успішні атаки попри те, що окупанти намагалися забезпечити йому максимальний захист силами ППО. 

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Вчора ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Читайте також: