• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

За минулу добу на Миколаївщині нарахували 21 ракетний на 28 артилерійських обстрілів

Наслідки обстрілів Миколаєва, архівне фото

За минулу добу, 26 липня, на Миколаївщині був 21 ракетний та 28 артилерійських обстрілів з боку росіян.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

— За минуло добу у нас був 21 ракетний обстріл та 28 артилерійських. Без жертв, дві цивільні особи зазнали поранення. Що стосується місць, де це було - об’єкти інфраструктури, як зажди. Деякі були підприємства транспорту, знищили частину електропостачання, але ми відновлюємо, більшу частину відновили, протягом трьох годин відновимо електропостачання мікрорайону Варварівка. Тепер що стосується доби, якщо казати загалом - ситуація контрольована, ЗСУ готуються до контрнаступу, проводять попереднє вогневе ураження, доволі ефективно. Ми бачимо це з новин, у тому числі і по Антонівському мосту, - сказав Віталій Кім.

Вчора, 26 липня, о 10:25 внаслідок ворожих обстрілів в селі Шевченкове Шевченківської громади виникла пожежа господарчої будівлі та частково зруйновано житловий будинок. Постраждалих немає. У селі Котляреве Шевченківської громади горіли поля ячменю та пшениці. Постраждалих немає. У селі Стара Богданівка Радсадівської громади після ворожих обстрілів виникло загоряння сухої трави. У селі Лимани Галицинівської громади відбулося займання пшеничного поля. 26 липня, орієнтовно о 16:00 обстрілів зазнало село Широке Широківської громади. Зруйновані мережі електроопор та було влучання в домогосподарство. Постраждалих немає. Також протягом минулої доби під вогнем опинилися Лепетиха та Кавказ Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих відсутня. Пошкоджені житлові будинки.

Нагадаємо, зранку 27 липня, близько 06:20, Миколаїв знову було обстріляно російськими військами. За попередньою інформацією потрапляння були у промислову зону та ремонтне підприємство.

Раніше голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім звернув увагу на те, що російські окупанти обстрілюють Миколаївщину у тому числі з метою знищення об'єктів інфраструктури, що беруть участь в експорті зерна.

Читайте також: