• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.5° Ясне небо

Генерал ЗС Польщі похвалив грамотність українських розвідників на Півдні: «Б'ють дуже влучно»

Українська розвідка справляється з викликами, що виникають у окупованих районах півдня України.

Свою оцінку діям союзної армії надав заступник головнокомандувача НАТО з питань трансформації генерал у відставці Мєчислав Бенєк.

Генерал зазначив, що південний фронт «цікава справа» в плані роботи української розвідки.

 Росіяни, побоюючись нападу на Херсон, особливо на південну частину міста, тому що північна частина була відрізана дуже влучним артилерійським вогнем, який зруйнував мости, що унеможливило постачання провіанту для росіян, почали зміцнювати свої сили з півдня перекиданням їх із Криму, а водночас і з півночі. Українці, натомість, поки що не вирішально атакували, провели кілька контратак, дуже влучних, — проаналізував він.

Згідно позиції Бенєка, українські розвідники  в захоплених Росією населених пунктах «б'ють дуже влучно», використовуючи свою агентуру.

— Вони проводять так звану ізоляцію поля бою, тобто обстрілюють склади боєприпасів, матеріально-технічні склади, командні пункти з дальньої відстані ракетами HIMARS, а також нещодавно дуже точно знищили військовий транспорт, який виїхав з Криму <...> Це дуже шкодить росіянам і нехай так і далі буде, — перерахував він досягнення розвідувальних органів ЗСУ.

Нагадаємо, екскомандувач сухопутних військ Польщі пишається розмахом партизанщини в Херсонській області.

Читайте також: