• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Херсонський колаборант Сальдо раптово зліг у лікарню — його замінив колишній ФСБшник

Призначений окупантами «керівник» Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що лягає до лікарні, а свої «повноваження» передає  Сергію Єлісєєву.

Про це він написав у Telegram.

Володмир Сальдо заявив, що до нього після наради підійшов «міністр охорони здоров'я» і «став наполягати на негайному медобстеженні».

— Я, звичайно, відмовився, але міністр привів до кабінету лікарів, які зробив обстеження, наполягли на негайній госпіталізації. Обговорив із Головою Уряду, колегами, вирішив погодитися із пропозиціями лікарів, — написав зрадник.

Сергій Єлісєєв, якого росіяни поставили виконувати обов'язки гауляйтера Херсонщини, з 1993 до 2005 року служив в органах держбезпеки РФ. Потім до 2014 року працював у комерційних організаціях. З серпня 2014 року — на держслужбі. З 17 липня 2021 року працював першим віце-прем'єром уряду Калінінградської області РФ.

Нагадаємо, США ввели санкції проти херсонських колаборантів, які погодилися співпрацювати з російськими окупантами.

В інформаційному бюлетені Держдепу зазначено, що ідеться про призначеного окупантами нелегітимного «мера» Маріуполя Донецької області Костянтина Іващенка, призначеного російською окупаційною владою «губернатора» Херсонської області Володимира Сальдо, його «заступника» і колаборанта. у Херсонській області Сергія Єлісєєва. У Держдепі зазначили, що Єлісєєв «прагнув просувати Херсонську область до об'єднання з Росією» і був російським урядовцем і членом російського апарату безпеки.

Читайте також: