• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.3°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.3° Ясне небо

Зеленський закликав до жорстких санкцій проти атомної галузі РФ за обстріли Запорізької АЕС

Президент Володимир Зеленський закликав до запровадження жорстких санкцій проти всієї російської атомної галузі за обстріли окупантами Запорізької АЕС. Про це він сказав у своєму новому відеозверненні.

— Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі на день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об'єкту – це відвертий та зухвалий злочин, це акт терору, – зазначив президент.

Він наголосив, що Росія має відповідати вже за сам факт створення загрози АЕС.

— І це не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від Росатому до всіх пов'язаних компаній та осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози іншим народам, сам не здатний безпечно використовувати атомні технології, – сказав Володимир Зеленський.

5 серпня росіяни влаштували чергову провокацію у тимчасово окупованому Енергодарі – стріляли у бік Запорізької атомної електростанції.

Читайте також: