• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

ЗСУ ретельно готуються до контрнаступу на півдні: знищують російські склади та командні пункти, — Кім

Збройні Сили України ретельно готуються до контрнаступу на півдні, зокрема активно знищують живу силу окупантів, російські склади та командні пункти.

Такий крок необхідний для того, щоб успішно провести операцію зі звільнення Херсону з найменшими втратами зі сторони українських військових, каже очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв'ю виданню «Рубрика». 

— Успіх зараз у наших збройних сил, які починають працювати в тому числі й по далеких цілях, щоб знекровити (російську, — прим.) армію. Скажімо так, поспішати треба повільно, враховуючи те, що наше озброєння дістає до балістичних шляхів, до складів, до командних пунктів. Чим ретельніше підготуватися до операції, тим менше втрат. Те, що техніка сюди їде і люди їдуть, — це факт, але це не означає, що вони доїжджають. Ситуація важка, але під контролем, – каже Віталій Кім

Він також додав, що у разі необхідності жителів Миколаєва терміново евакуюють з міста.

— Ми завжди до всього готові, але для того, щоб просунутися на Миколаїв, потрібен час. Неможливо за один день з'явитися в центрі Миколаєва та розпочати вуличні бої. Для того, щоб просунутися на Миколаїв, за найгіршого сценарію потрібно два-три тижні, якщо припустити, що ми відступимо. Але цього не буде. Тому перейматися тим, що Миколаїв захоплять, не варто, ми про все попередимо, якщо всіх треба буде евакуювати, – додав очільник ОВА.

Нагадаємо, Збройні Сили України на південному фронті протягом 6 серпня знищили 72 окупантів і низку одиниць російської військової техніки, зокрема системи С-300. Водночас росіяни без успіху намагалися вести штурмові дії.

Читайте також: