• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 20.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.8° Ясне небо

ЗСУ знову вдарили по мосту біля Каховської ГЕС, — командування

Українські військові вкотре вдарили по мосту Каховської ГЕС, який є однією з переправ через Дніпро у Херсонській області. За даними військових, використати його за призначенням вже не вдасться.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

— У межах виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань забезпечено ураження автомобільного мосту дамби Нової Каховки із контрольним виключенням використання його за призначенням, — йдеться у повідомленні командування.

Про пошкодження мосту у районі Каховської ГЕС військові повідомляли ще 10 серпня. Але, як пояснив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, тоді було знищене полотно по автомобільній дорозі.

— Там ще залишилася дорога якраз по самій греблі. Сама гребля ГЕС проєктувалася 1950 році і там були два запасні шляхи, де могли проходити танки. Але сьогодні вдень був завданий удар, знешкодивши останнє полотно, яким можна було переправляти техніку та боєприпаси, — сказав він.

Сергій Хлань повідомив, що таким чином ЗСУ поцілили в останній, четвертий міст, який з’єднував правий та лівий берег Дніпра на Херсонщині та знешкодили цю логістичну артерію окупантів.

— Звісно, вони будуть намагатись ремонтувати, шукати альтернативу в переправах, але це час, гроші, а потім як тільки підготуються і назбирають техніку і силу — ми знову її знищимо, — пише Сергій Хлань.

Зазначимо, лівобережжя та правобережжя Дніпра в Херсонській області поєднують Антонівський автомобільний міст біля Херсона, Антонівський залізничний міст та гребля Каховського водосховища у Новій Каховці. По всіх них цілили українські військові. Наприкінці липня ЗСУ також влучили в Дар'ївський міст через Інгулець. Тоді Хлань зазначав, що це — продовження операції по відрізанню херсонського угрупування росіян від постачання.

Раніше також повідомлялося, що Збройні сили України вдарили по мосту в районі Каховської ГЕС на території тимчасово окупованої Херсонщини. Обʼєкт мав стратегічне значення для окупантів.

Читайте також: