• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 20.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.6° Ясне небо

Контрнаступу немає, але ми зробили плацдарм, — Костенко про театр бойових дій на Херсонщині

Народний депутат, полковник Роман Костенко вважає ситуацію на миколаївсько-херсонському напрямку не настільки оптимістичною, як про неї часто говорять. На його думку, наступу з боку ЗСУ як такого ще немає, однак військовим вдалося підготувати плацдарм для подальших дій.

Про це він розповів в інтерв’ю журналістці Яніні Соколовій на «5 каналі», пишуть «НикВести».

— Ситуація тяжка, напружена. Ворог дійсно ресурсний. Але, навіть бачачи, що він стягнув на південь більше військ, вона (ситуація, - прим.) є більш контрольована. Тому що ми вже не ті, які зустрічали ворога на початку війни — інші війська, інша лінія оборони, вона вже промальована. Але якщо говорити конкретно про контрнаступ, яким я його бачу як військова людина, його, звісно, немає. Ще не зроблено достатніх умов, щоб його проводити. Відбуваються локальні дії якісь локальні наступальні зі сторони ворога або нашої сторони для зайняття кращих позицій для безпосереднього можливого подальшого контрнаступу, — розповів Роман Костенко.

Він відзначив, що півтора місяця тому ЗСУ вдалося вийти на лівий берег річки Інгулець, закріпитися та зробити плацдарм для вже подальшого наступу.

— Це були дуже тяжкі бої, дуже серйозні дії проведені. Нашими бійцями продемонстрований героїзм. На жаль, коли переходили, були в нас і втрати. Але це того варте: подальші дії будуть вже з меншими втратами, тому що ми захопили плацдарм, — додав він.

Нагадаємо, раніше нардеп Роман Костенко, обороняючий південні землі України, гарантував, що ЗСУ прискорять контрнаступ, якщо США нададуть ракети ATACMS з радіусом враження до 300 км.

Читайте також: