• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

ЄС планує ускладнити видачу віз росіянам, — FT

Європейський Союз готується призупинити дію угод про спрощення візового режиму з Росією. Це ускладнить їхні поїздки та зробить їх дорожчими.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на трьох людей, які беруть участь у перемовинах.

За даними видання, уже 30 серпня міністри закордонних справ країн ЄС планують схвалити свою політичну підтримку щодо призупинення дії угоди про спрощення візового режиму. Таке рішення вони нібито планують схвалити під час зустрічі у Празі.

— Неприйнятно, щоб російські туристи гуляли в наших містах, на наших пристанях. Ми повинні надіслати сигнал російському населенню, що ця війна не є нормальною, це неприйнятно, — сказав високопоставлений чиновник ЄС, який брав участь у переговорах. 

За його словами, ЄС перебуває у винятковій ситуації, відтак до кінця року можуть бути запроваджені більш глибокі зміни на поїздки росіян.

Якщо скасування спрощеного візового режиму відбудеться, то росіянам, які прямують до Європейського Союзу, доведеться платити більше та долати додаткову бюрократію для отримання короткострокової візи. Це рішення збільшить час обробки запитів, вимагатиме більше документації та підвищить витрати з 35 до 80 євро.

Нагадаємо, у Єврокомісії вважають, що питання видачі країнами ЄС віз для громадян РФ слід розглядати з урахуванням «політичних аспектів».

Читайте також: