• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 22.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.9° Ясне небо

ЗСУ знищать російські склади та штаби в Криму. Зеленський звернувся до мешканців півострова

Захисники України знищуватимуть склади, штаби і техніку російських окупантів по всій тимчасово окупованій території нашої країни, у тому числі в Криму. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у вівторок, 30 серпня.

Глава держави наголосив, що армія країни-агресора не має і не матиме «жодного тихого місця» на тимчасово захоплених українських територіях.

— Наші захисники знищуватимуть усі склади, штаби окупантів, їхню техніку, де б вони не розміщувалися. Під Севастополем — значить, під Севастополем. Під Луганськом — значить, під Луганськом. Це українська земля, і окупанти можуть зробити лише дві речі: втекти чи здатися в полон. Інших опцій ми їм не залишаємо, — сказав він.

Зеленський також знову звернувся до жителів окупованого Росією Криму і закликав їх не наближатися до російських військових об'єктів, а також повідомляти спецслужбам України інформацію про окупантів, щоб півострів звільнили швидше.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив про підготовку України до «активної деокупації» Криму та закликав мешканців готуватися до евакуації.

На окупованому півострові в серпні сталися вибухи на низці військових об'єктів країни-агресора. Зокрема, лише внаслідок вибухів на аеродромі Сакі Росія втратила щонайменше дев'ять літаків, які використовувала для авіаударів по Україні. За даними CNN, це найбільша втрата авіації РФ за день з часів Другої світової війни.

Читайте також: