• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 23.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.8° Ясне небо

ОК «Південь» гарантує, що ЗСУ досягли «переконливого» успіху в боях на Херсонщині

ЗСУ здобули «досить переконливого» успіху у наступальних діях в Херсонській області.

Про це каже речниця пресцентру ОК «Південь», передає The Guardian.

За дні, що минули від початку наступу, ворог поніс важкі втрати.

 Ворог несе досить значні втрати. Втрати перейшли від десятків до сотень. Горить і техніка, — підкреслила Наталя Гуменюк.

Вона додала, що «дуже скоро» надійде більше «хороших новин» 

— Ми продовжуємо знищувати матеріально-технічну базу, потужності та техніку противника,  розповіла спікерка оперативного командування.

Як пояснювала та ж Наталя Гуменюк, російські окупанти вже не можуть підтягувати резерви на захоплені території Херсонської області. ЗСУ підірвали їхню логістику.

Сьогодні «НикВести» підготували матеріал про перехоплення розмов окупантів на Херсонщині — серед них панує страх і паніка.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Москва робить принизливі заяви про контрнаступ ЗСУ на півдні, щоб зберегти видимість своїх військових успіхів.

Нагадаємо, вдень 29 серпня стало відомо, що на Херсонщині ЗСУ прорвали першу лінію оборони позицій військ «ДНР».

Після цього керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що Збройні Сили України розпочали наступальні дії з багатьох напрямків на півдні України.

Головний редактор херсонського видання «Міст» Сергій Нікітенко прокоментував роботу українських військових. Він сказав, що ЗСУ на Херсонщині вдарили «по всьому, що рухається».

Херсонська облрада заявила, що українські війська, які перейшли в контрнаступ на півдні країни, досягли успіху в трьох районах тимчасово окупованої Херсонської області.

Нагадаємо, Збройні сили України завадили окупантам будувати нову понтонну переправу поблизу Даріївки, а також завдали нових ударів Каховському мосту на Херсонщині.

Читайте також: