• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

Колишній начальник УСБУ на Миколаївщині Лях очолив відомство у Чернігівській області

Олексій Лях, архівне фото НикВести

Колишній начальник Управління Служби безпеки України в Миколаївській області Олексій Лях за рішенням президента був назначений керувати Управлінням відомства у Чернігівській області.

Щодо цього опублікований указ президента України Володимира Зеленського під номером №632/2022.

Перед призначенням Ляха звільнили колишнього керівника УСБУ на Чернігівщині Євгена Нетужилова, який обіймав керівну посаду з осені 2020 року.

Від лютого 2017 року по 30 серпня 2018 року Олексій Лях був головою УСБУ в Миколаївській області, а перед цим обіймав посаду заступника начальника управління Служби безпеки України в Миколаївській області і опікувався так званим відділом «К», тобто питаннями, пов'язаними з боротьбою з корупцією і організованою злочинністю на Миколаївщині.

За час роботи Олексія Ляха керівником підрозділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Миколаївській області у 2016 році на хабарі затримали тоді ще очільника «Миколаїврибоохорони», депутата облради Олександра Каражея.

Крім того, співробітники миколаївської СБУ за підозрою у систематичному здирництві та одержанні хабарів затримали першого заступника голови ГУ ДФС у Миколаївській області Романа Підгородинського.

У листопаді 2017 року СБУ затримала начальника миколаївської рибоохорони Михайла Синицю, звинувативши його у створенні корупційного механізму з регулярного отримання харабів від підприємців.

У липні 2018 року в Миколаєві спецпідрозділ СБУ «Альфа» затримав Ігоря Науменко, більш відомого як кримінальний авторитет  «Наум». Тодішній керівник УСБУ на Миколаївщині Олексій Лях заявив про те, що діями Науменка керували із Російської Федерації.

Читайте також: