• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Електронні декларації за 2021 рік подали лише 28 народних депутатів

Електронні декларації за 2021 рік подали лише 28 народних депутатів. Усього українські чиновники заповнили близько 500 тисяч декларацій.

Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков сказав в ефірі телемарафону, пише «Бабель».

За його словами, найбільше декларацій подали чиновники на посадах, не повʼязаних з високими корупційними ризиками — державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування та державних підприємств.

Найменше декларацій надійшло від народних депутатів — лише 28. Також відповідні документи подали лише два працівники Офісу президента, один високопосадовець Офісу генерального прокурора та один міністр.

Голова НАЗК сподівається, що Верховна Рада проголосує за законопроєкт № 8071, який відновить процес подання і перевірки електронних декларацій.

Нагадаємо, топпосадовці НАК «Нафтогаз України» тепер повинні подавати електронні декларації, оскільки уряд змінив статут НАК, прибравши з нього положення про те, що компанія є юридичною особою приватного права.

Читайте також: