• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

Білий дім не бачить ознак переміщення російської ядерної зброї до Білорусі

У Білому домі не бачать жодних ознак того, що Росія розміщує ядерну зброю в Білорусі.

Про це пише CNN.

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що за цим доведеться спостерігати і дивитися, до чого це призведе.

— Ми не бачили жодних ознак того, що він (президент РФ Володимир Путін — прим.) виконав цю обіцянку і перемістив будь-яку ядерну зброю, – сказав Кірбі.

Російський диктатор Путін заявив, що Росія 1 липня планує закінчити будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї в Білорусі та вже передала білоруській армії ракетний комплекс «Іскандер», здатний нести таку зброю.

За його словами, Лукашенко давно порушує питання про розміщення в Білорусі російської тактичної ядерної зброї. Путін каже, що США давно розмістили таку зброю в низці країн, тому в проханні Білорусі «немає нічого незвичайного».

У США та Німеччині відреагували на плани Росії розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю. Там назвали це ескалацією та ядерним залякуванням.

Міністерство закордонних справ України вимагає екстрено скликати засідання Ради Безпеки ООН через такі наміри Росії, а верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель пообіцяв Росії санкції за ядерний шантаж.

Читайте також: