• неділя

    8 вересня, 2024

  • 16.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.8° Ясне небо

Вознесенськ отримає від ПРООН грант на відновлення міста

Підірваний міст у Вознесенську

Місто Вознесенськ, що на Миколаївщині, отримає грантові кошти на відновлення у межах Програми розвитку ООН. 

Всього було відібрано 18 громад в Україні та Молдові, яким буде надано кошти на відновлення міського середовища, повідомляється на сайті програми.

— Програма спрямована на ревіталізацію та підтримку міст та громад, що постраждали внаслідок війни російської федерації проти України, – зазначається в повідомленні.

Програма охопить низку громад, які є членами мережі «Мери за економічне зростання» (M4EG)». Загальна сума фінансування становить 1,8 мільйони євро. 70% гранту буде виділено для місцевих органів влади України, а 30% – Молдови.

Передбачається фінансування за двома напрямками: «Негайне реагування та відновлення» (розмір гранту для кожної пропозиції – від 30 тисяч до 50 тисяч євро, співфінансування не вимагається) і «Відновлення та планування майбутнього» (розмір гранту для кожної пропозиції – від 70 тисяч до 100 тисяч євро, вимагається співфінансування щонайменше 20%).

За першим напрямком відібрано сім міст: Чортків (Тернопільська область), Глухів (Сумська), Кам’янець-Подільський та Славута (Хмельницька), Велика Олександрівка (Херсонська область) в Україні та Керпінень і Волінтір у Молдові.

За другим участь у проєкті візьмуть 11 міст – Буча (Київська область), Ніжин (Чернігівська), Нова Каховка (Херсонська), Славутич (Київська), Великі Лучки (Закарпатська), Вознесенськ (Миколаївська область), Чернівці та Харків в Україні та Копчак, Чимішлія та Дрокія у Молдові.

Нагадаємо, 2-3 березня 2022 року у Вознесенську Миколаївської області Збройні сили України та територіальна оборона відбили місто від російських загарбників. «НикВести» побували на місці битви з окупантами та дізналися про подробиці ведення бою у мера Вознесенська Євгена Величка та депутата Миколаївської обласної ради Владислава Невеселого.

Читайте також: