• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

Депутат Коваленко проти виділення з бюджету Миколаєва ₴12 млн на автівки правоохоронцям:«Стосовно мене вони поводилися непрофесійно»

Депутат Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція» Максим Коваленко виступив проти виділення з бюджету Миколаєва 12 мільйонів гривень на автівки правоохоронцям та закликав колег утриматися при голосуванні.

Про це йшлося під час онлайн-засідання сесії Миколаївської міської ради 11 квітня, пишуть «НикВести».

Зокрема, депутатам запропонували затвердити комплексну програму сприяння роботі правоохоронців Миколаєва на 2020-2023 роки. В ній передбачається, зокрема виділення коштів на придбання автівок, повідомив керівник «оборонного» відділу міськради Ігор Оніщенко.

— На даний час правоохоронці не отримують матеріальне забезпечення у тому обсязі, який їм потрібен. Тому єдина їх надія – на нашу допомогу. В основному це стосується придбання автомобільної техніки, – сказав він. 

Після чого депутат Максим Коваленко заявив про можливий конфлікт інтересів, оскільки раніше правоохоронці проводили у нього обшуки та відкривали кримінальну справу

— Хочу заявити про можливий конфлікт інтересів. В одній зі статей бюджету по цій програмі є Управління стратегічних розслідувань, а стосовно мене працівники цього управління поводили себе некоректно і зовсім непрофесійно, складали справи по якимось надуманим приводам. Особливо під час військового стану. Всі ви знаєте, що я займаюсь свердловинами, системами очистки, запрошую донорів, гуманітаркою – точно меня не хочеться використовувати час на все це. Але все вже відбулося, суди розглянули матеріали цих справ – виявили, що все це по якихось надуманим приводам і прийняли рішення про зняття всіх звинувачень. Не знайшли складу правопорушення, – сказав депутат.

Він також виступив проти виділення таких коштів: «Не знаю яким чином ці автомобілі допоможуть виконувати свої обовʼязки більш професійно та більш коректно. Тому я буду утримуватись і закликаю до цього інших. Вважаю, що ці кошти можна спрямувати на більш корисну справу».

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві депутатам міської ради пропонують збільшити фінансування програми «Сприяння діяльності правоохоронних органів на 2020-2023 роки» на 4 мільйони 885 тисяч гривень.  

Читайте також: