• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

«Плануємо оптимізацію», — Сєнкевич анонсував обʼєднання лікарень Миколаєва

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич анонсував оптимізацію медичних закладів міста – їх планують обʼєднати в окремі лікарні.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу МАРТ.

За його словами, це питання обговорювалося з міністром охорони здоровʼя України Віктором Ляшко. Оптимізація лікарень, каже мер, допоможе зберегти заробітну плату лікарів. 

— Ми в наших закладах плануємо проводити оптимізацію. Нещодавно ми проводили зустріч з міністром охорони здоровʼя, де він казав, що треба буде деякі медичні заклади обʼєднувати. І це сьогодні відбувається вже по всій країні – йде обʼєднання медичних закладів для того, щоб зберегти можливість отримувати зарплату тим людям, які працюють роками, а не просто окремих керівників, – каже Олександр Сєнкевич.

Раніше повідомлялося, що в лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва скорочують штат співробітників. Це пов'язано з нестачею коштів на заробітну плату співробітникам через скорочення фінансування лікарні Нацслужбою здоровʼя України. 

Головний лікар Олександр Дем'янов пояснив, що цього року лікарня отримала від НСЗУ лише 91 мільйон гривень, тоді як минулого року – 128 мільйонів гривень.

Водночас начальник міського управління охорони здоров'я Ірина Шамрай вважає раціональною оптимізацію у Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги, оскільки частина відділень закладу не завантажена пацієнтами. Вона впевнена, що скорочення не вплине на доступ містян до медичних послуг.

В свою чергу, заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, який курує медичні питання, запевняє, що в місті висококваліфіковані хірурги та анестезіологи не залишаться без роботи.

Після цієї інформації депутат Миколаївської обласної ради Алла Воробйова заявила, що вимушене скорочення штату медичних працівників відбувається майже у всіх лікарнях області.

Читайте також: