• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

Норвегія виділила ₴190 млн доларів на відновлення України

Норвегія зробила грантовий внесок до Цільового фонду підтримки, відновлення, оновлення та реформування України (URTF) Світового банку на два мільярди норвезьких крон, тобто 190 мільйонів доларів США.

Про це  повідомили  у Світовому банку. 

Стало відомо, що це вже другий транш, який Норвегія надала URTF. До цього був грантовий внесок на суму 100 мільйонів доларів США, угода була підписана у грудні 2022 року.

— Уряд Норвегії зробив грантовий внесок, щоб підтримати здатність уряду України надавати послуги, включаючи інвестиції в ремонт зруйнованої інфраструктури, — йдеться у повідомленні.

За словами міністра закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт, внесок є частиною п'ятирічного пакета підтримки Норвегією України. Завдяки вкладу Норвегії бюджет URTF досяг понад 1,1 мільярда доларів США.

— Нинішня допомога сприятиме підтримці критичної інфраструктури та щоденному наданню основних державних послуг. Наша допомога через Світовий банк є також вкладом у процес реформ, який необхідний для сприяння економічному зростанню, а також для відновлення та європейської інтеграції після війни, — зазначила Аннікен Гуйтфельдт. 

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосити про новий пакет військової допомоги для України.

Читайте також: