• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.6° Ясне небо

Радниця Кіма розказала про ідеологічну концепцію Миколаєва: «Місто людей з великими яйцями»

Після початку повномасштабної війни, року майже щоденних обстрілів та недопущення російської армії у місто, Миколаїв визначив для себе нову ідеологічну концепцію, вважає радниця голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, його прессекретарка Вікторія Олійник. 

Про це вона сказала у фільмі «Мосейчук + Кім та його команда».

На її думку, якщо раніше Миколаїв називали містом «корабелів», то тепер це місто людей з «великими яйцями».

На відео Наталія Мосейчук та Вікторія Олійник прогулювалися вулицями Миколаєва. Наталія  Мосейчук запитала про те, як обласний центр змінився за час повномасштабної війни.

— Сильно змінився. Таке враження, що місто набуло сенсу, щоб це не означало. Було місто корабелів — кораблебудування немає. Ми самі ще не могли знайти цю ідеологічну концепцію: Хто ми, що ми і цим зараз наше місто живе. Зараз кожен миколаївець розуміє, що Миколаїв - це місто людей з яйцями, ось такими, - сказала Вікторія Олійник, показавши руками.

Вікторія Олійник та Наталія Мосейчук, скриншот з відео Наталії Мосейчук

Нагадаємо, що після швидкої окупації Херсону російська армія довгий час намагалася захопити Миколаїв. Однак керівництво оборони міста та українські військові не просто стримали ворога, але й відбили усі спроби загарбників захопити Миколаїв. Однією з них був бій за аеропорт Кульбакіно.

Після цього, російська армія майже щодня обстрілювала місто чи не з усіх видів озброєння, однак миколаївці не тільки продовжували жити в таких умовах, але й допомагали українським силам тримати оборону міста, зокрема – готували «коктейлі Молотова», щоб «зустрічати» ними окупантів у разі прориву у місто. В умовах щоденних обстрілів миколаївці жили майже рік, до деокупації Херсона українськими військовими. 

Читайте також: