• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Італія готова доєднатися до відбудови собору в Одесі, що постраждав через атаку РФ, — прем’єрка країни

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні заявила, що її країна готова долучитися до відбудови одеського Спасо-Преображенського катедрального собору — найбільшого православного храму міста, який росіяни зруйнували під час обстрілу Одеси в ніч проти 23 липня.

Про це повідомляє Посольство Італії в Україні.  

Очільниця уряду зазначила, що Італія має «унікальний у світі досвід у реставраційній галузі». Держава може долучитися до відбудови й «інших скарбів культурної спадщини України».

— Вони (росіяни — прим.) нищать нашу європейську цивілізацію, її священні символи. Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе, — наголосила Мелоні. 

Прем’єр-міністерка також наголосила на тому, що росіяни руйнують українські зерносховища, «позбавляючи їжі мільйони людей, що її потребують».

Наразі відомо, що російська атака на Одесу пошкодила щонайменше 25 пам’яток архітектури.

Нагадаємо, у ніч проти 23 липня російсько-окупаційні війська завдали удару по Одесі. Внаслідок цього є загиблий і постраждалі. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, житлові будинки та релігійну споруду. 

Одеська єпархія УПЦ так званого Московського патріархату після ракетного удару по Спасо-Преображенському кафедральному собору засудила дії РФ та звинуватила в тероризмі.

Читайте також: