• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

Одеського ексвоєнкома Борисова заарештували з заставою у ₴150 млн

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому начальнику Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгенові Борисову. Його відправили під варту на два місяці із правом внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень.

Враховуючи намагання колишнього військкома сховатися від правосуддя, ДБР просило суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Сам ексвоєнком Борисов заявив у суді, що просить про будь-який запобіжний захід, окрім тримання під вартою. 

За даними слідства, під час воєнного стану члени родини Борисова за його дорученням придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Іспанії.

На початку грудня 2022 підозрюваний, бувши військовою службовою особою, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, виписався з військового шпиталю та більш ніж два тижні не з’являвся на військову службу без поважних причин. Потім, у другій половині грудня, посадовець шляхом обману виїхав за межі країни. Разом з членами родини він майже місяць перебував в Республіці Молдова, Туреччині, на Сейшельських островах та в Королівстві Іспанія.

Під час засідання суду адвокати Борисова стверджували, що в грудні 2022 року та в січні 2023-го він перебував в Іспанії на реабілітації. Вони також наголосили, що Борисов сам приїхав у Київ, аби піти з адвокатами в ДБР і «хотів отримати повідомлення про підозру», а ЗМІ натомість «створюють картинку негативного персонажа». 

Читайте також: