• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Боже, збав», — Гранатуров попросив не називати його замом з медицини

УТОЧНЕНО 18 серпня, 2023, 16:30 Ми уточнили матеріал та вказали, що під «медичними питаннями» спікер мав на увазі фактично лікування людей, а не медичний менеджмент.

Заступник очільника Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров заявив, що не займається питанням організації лікування населення, а лише виконує менеджерські функції з питань, які йому доручені.

В безпосередній зоні його відповідальності лише питання адміністрування та фінансово-економічної спроможності, про що він заявив в коментарі кореспонденту «НикВести».

Як відомо, у 2021 році голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підписав розпорядження згідно з яким  були перерозподілені обов'язки його заступників. Юрій Гранатуров почав опікуватися сферою охорони здоров'я. Зокрема, до обов'язків Юрія Гранатурова входив контроль діяльності управління охорони здоров'я.

При цьому, після викриття  правоохоронцями корупційної схеми заробітку на ухилянтах чиновник заперечив, що опікується питаннями медичної сфери в області.

— Я не зам з медицини, я заступник голови ОВА, який розподілом своїх обовʼязків надає ті чи інші повноваження. Це не тільки медицина. Що за назва така? Я виконую певні завдання. Мені не потрібна медична освіта, я не займаюсь медичними питаннями (питанням лікуванням населення, — прим.), я займаюсь адміністративними питаннями, фінансово-економічною спроможністю, а не оперативними питаннями і, боже збав, медичними, якими займається профільне обласне управління охорони здоровʼя і, безпосередньо, лікарні, які непогано отримують зарплати, більше, ніж чиновники. Тому повинні в повному обсязі відповідати за стан своїх медичних установ, — заявив Юрій Гранатуров.

Нагадаємо, 16 серпня Державне бюро розслідувань повідомило про викриття масштабної схеми заробітку на оформленні «липових» медичних довідок про непридатність до військової служби у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я. 

17 серпня суд взяв під варту фігуранта справи про видачу «липових» довідок. Підозрюваний визнав свою провину під час судового засідання.

Раніше ексдиректорка Миколаївської обласної інфекційної лікарні, позафракційна депутатка обласної ради Світлана Федорова вважає, що після викриття схеми заробітку на виготовленні фальшивих медичних довідок для ухилянтів, керівництво медицини області має піти у відставку.

Заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров заявив, що викрита правоохоронцями корупційна схема заробітку на ухилянтах в обласному центрі психічного здоров’я — поодинокий випадок в медичній сфері регіону.

Також він додав, що Державне бюро розслідувань проведе додаткову перевірку у Миколаївському обласному центрі психічного здоров’я, щоб з’ясувати, чи причетні інші лікарі до корупційної схеми.

Читайте також: