• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

SavED запускає програму громадянської освіти для миколаївських школярів

Учні 10 шкіл Миколаївської області можуть взяти участь у програмі громадянської освіти та втілити у життя власні соціальні проекти.

Як повідомляє організація SavED, це вже третя хвиля програми, яку вони запускають спільно з і Spirit of America Worldwide та GoGlobal.

Програма розрахована на 8 тижнів, під час яких миколаївські старшокласники розроблять та втілять соціальні проєкти, щоб покращити життя у їхніх школах та громадах.

Програма складається з:

— занять з проєктного менеджменту;
— лекцій з лідерства, критичного мислення, креативності, дизайн-мислення тощо;
— мотиваційних зустрічей з експертами;
— сесій з менторами, які допоможуть втілити підліткам їхні проєкти.
 
Окрім того, за підтримки Spirit of America, школи, які пройдуть відбір на програму, отримають технічну допомогу по 3 тисячі доларів, яка допоможе забезпечити участь дітей у програмі. Разом з тим, 5 найкращих проєктів отримають гранти по 5 тисяч доларів на реалізацію.

Програма стартує у жовтні поточного року. Щоб взяти участь, представники шкіл – директори, їхні заступники або учителі, до 8 вересня мають заповнити анкету за посиланням.

Нагадаємо, 21 серпня в Миколаївському обласному центрі зайнятості на заході «Розвиток бізнесу Миколаївщини в умовах воєнного часу», переможцям проєкту #єРобота вручили сертифікати на розвиток власного бізнесу у розмірі майже 9 мільйонів гривень.

Раніше, 9 серпня розпочався прийом заявок від підприємців Миколаєва на отримання гранту за програмою #EU4Business для мікробізнесу на суму до 4 тисяч євро. За отримані кошти можна придбати обладнання, зробити ремонт пошкоджених приміщень, закупити сировину та матеріали, виплатити заробітну, орендну плату та оплатити інші господарські витрати.

Також повідомлялось, що на Миколаївщині стартує проєкт грантової допомоги для відновлення та підтримки економічного розвитку постраждалих районів.

Читайте також: