• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

У Миколаєві розробили нагороду для оборонців міста: обіцяють незабаром презентувати

У міській раді розробили відзнаку «За оборону Миколаєва» для бійців сил оборони, які брали участь у відбитті наступів РФ на місто.

Про це стало відомо під час сесії міськради 30 серпня, пишуть «НикВести».

На початку засідання депутат Євгеній Павлович запропонував колегам відзначити захисників Миколаєва, загиблих при обороні міста від російської агресії.

— Місто має відзначити цих людей, пам’ятати їх та виявляти свою повагу. Якщо я не помиляюся розробляється чи вже розроблено нагрудний знак. І я вважаю, що є всі підстави окремо відзначити хлопців, які загинули, боронячи Миколаїв, — сказав Євгеній Павлович.

Міський голова Олександр Сєнкевич підтвердив, що міськрада дійсно розробила нагороду та незабаром планується її презентація.

— Насправді була розроблена нагорода «За оборону міста Миколаєва» також розроблено положення про цю нагороду. Я думаю, що найближчим часом начальник управління культури Юрій Любаров зробить презентацію цієї нагороди, дасть публічність цьому положенню і після того керівники частин, які займалися обороною міста і знають людей, які брали в цьому участь, обов’язково визначать тих, хто отримає нагороду, — сказав Олександр Сєнкевич.

Мер дав доручення Юрію Любарову підготувати пресконференцію, на якій презентують нагороду, попередньо погодивши це з депутатами.

Нагадаємо, секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко вважає, що вдала оборона Миколаєва дозволила захистити від вторгнення окупантів не лише Одесу, а й Молдову. За його словами, це була одна з найстратегічніших перемог у війні.

Раніше військовослужбовець 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу на псевдо «Курт» розповів, як Сили оборони відбивали Миколаїв у березні минулого року та тримали оборону на межі з Херсонською областю.

Також командир танкової роти 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка лейтенант Євген Пальченко розповів в інтерв'ю НикВести, як протягом першої доби масштабного вторгнення РФ на територію України прийняв щонайменше чотири бої з ворогом та забезпечив вихід своїх товаришів по службі з оточення.

Також раніше НикВести побували на місці битви з окупантами у Вознесенську та дізналися про подробиці ведення бою у мера Вознесенська Євгена Величка та депутата Миколаївської обласної ради Владислава Невеселого.

Читайте також: