• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.6° Ясне небо

«Інакшого варіанту завершення не існує», — Буданов розповів, як закінчиться війна в Україні

На думку очільника розвідки, якщо Україна не повернеться до адмінкордонів 1991 року — прикордонні сутички, обміни ракетними ударами та атаками безпілотників продовжуватимуться все життя.

Про це керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розказав на «Ялтинській Європейській Стратегії».

Він заявив, що в Україні війна закінчиться лише поверненням до адмінкордонів станом на 1991 рік.

— Щодо моєї особистої позиції — це повернення до адмінкордонів 1991 року. Нічого тут змінитись не може, інакшого варіанту завершення цієї війни не існує, — сказав Кирило Буданов.

Він зазначив, що в іншому випадку конфлікт може тривати все життя в тій чи іншій формі — продовжуватимуться прикордонні сутички, обміни ракетними ударами та атаками безпілотників.

— Щоб це зупинити, треба повернутися до визнаних світом кордонів і до світопорядку, який вибудовувався дуже багато років, — наголосив керівник ГУР.

Зі слів Кирила Буданова, Росія полюбляє згадувати та казати, що поважає світові закони та порядок, але кожного разу порушує ці слова. Ці процеси може зупинити лише повернення до визначених норм і порядків. Зокрема, міжнародне право повинні поважати всі країни.

Він додав, якщо гіпотетично щось відбудеться інакше, то це буде сигналом для всіх, що в будь-якій точці світу можна терористичними способами змінювати світопорядок та життя в цілому, що погано скінчиться не лише для України.

Нещодавно Кирило Буданов зазначив, що контрнаступ ЗСУ триватиме і після настання холодної погоди, навіть якщо просуватися вперед стане важче.

Читайте також: