• четвер

    12 вересня, 2024

  • 21°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 12 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21° Мінлива хмарність

Сєнкевич запропонував спрямувати ₴7 млн на пікапи для військових, замість висадки нових дерев у Миколаєві

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич запропонував спрямувати на закупівлю пікапів для військових 7 мільйонів гривень, за які планують висаджувати нові дерева та кущі у місті. 

Про це міський голова сказав під час засідання постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики Миколаївської міської ради сьогодні, 26 вересня, передає кореспондент «НикВести».

Цих коштів, за його словами, вистачить на закупівлю п'яти автівок для військовослужбовців. 

— Я запропоную вам, з суми, яку ми виділили, 7 мільйонів гривень направити на закупівлю пікапів для Збройних Сил України. У нас є на це запит, саме на повнопривідні пікапи. Ми просто елементарно зайшли і подивилися ціни. Вартість одного складає 1,4 мільйона гривень. Тобто 7 мільйонів гривень вистачає рівно на пʼять пікапів для того, щоб допомогти Збройним Силам України, — сказав Олександр Сєнкевич.

Раніше повідомлялося, що комунальне підприємство «Миколаївські парки» має намір придбати 511 саджанців дерев та 16 тисяч 420 кущів за 7 мільйонів 726 тисяч 475 гривень. Після чого мер Миколаєва Олександр Сєнкевич поцікавився у містян, чи варто закуповувати саджанці.

Нагадаємо, що у травні цього року Комунальне підприємство «Миколаївські парки» замовило на п’ять мільйонів гривень послуги з видалення дерев, санітарної та омолоджувальної обрізки дерев, корчування пнів та висаджування дерев на території міста. Мова йшла про висадку 50 молодих кленів. Строк виконання робіт − 31 грудня.

Також нагадаємо, що у Миколаєві створять карту дерев, які потрапили у зону ризику через будівництво водогону. За їх збереженням слідкуватиме спеціальна наглядова комісія, у яку увійшли представники громадськості та екологи.

Читайте також: