• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 21.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.5° Похмуро

Апеляційний суд залишив Шуфрича під вартою

Нестор Шуфрич, фото: Стас Юрченко, Ґрати

Київський апеляційний суд 11 жовтня залишив під вартою народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді.

Про це пише видання «Ґрати».

Так, судді залишили в силі ухвалу Печерського районного суду Києва, згідно з якою депутата відправили під варту до 15 листопада.

«Прокуратура закидає Шуфричу те, що він виконував вказівки колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівкковича, який перебуває в Росії, і, за версію слідства, є агентом ФСБ. Прокурори вважають, що на його завдання, Шуфрич в 2021 році «розповсюджував інформацію, спрямовану на вираження осуду, применшення авторитету та дискредитацію інститутів української влади». Сам політик заперечує вину і називаю свою справу замовною», — зазначає видання.

Нагадаємо, зранку 15 вересня СБУ прийшла з обшуками до Нестора Шуфрича. Під час обшуків у нього вдома в селі Козин на Київщині знайшли низку медалей, колекцію кітелів і десяток радянських нагород. Також у нього знайшли документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

Після Нестору Шуфричу вручили підозру у державній зраді.

Читайте також: