• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

Чотири нідерландські компанії мають сплатити €160 тис. штрафу за будівництво Кримського мосту

Чотири нідерландські компанії за рішенням прокуратури мають сплатити штраф на загальну суму 160 тисяч євро за сприяння у будівництві мосту з Росії в окупований Крим через Керченську протоку. Крім того, вісім осіб отримали громадські роботи від 20 до 60 годин.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на прокуратуру Нідерландів.

«Вісім осіб виконуватимуть громадські роботи від 20 до 60 годин. Компанії мають сплатити штрафи на загальну суму 160 тисяч євро. При визначенні розміру штрафу прокуратура враховувала максимальний розмір штрафу за відповідний період, кількість кримінальних правопорушень, роки з моменту вчинення правопорушень, тяжкість правопорушень та період вчинення правопорушень. Допустивши порушення санкцій, одна компанія отримала вигоду від постачання заборонених товарів та послуг. Цю незаконно отриману вигоду в розмірі 71 тисяча 330 гривень вилучила прокуратура», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом останніх років нідерландська прокуратура проводила розслідування щодо будівельних компаній, які брали участь у будівництві так званого Кримського мосту в період з 2014-го по 2017 рік. Це розслідування завершено.

Кримінальні справи проти чотирьох компаній і восьми осіб закрито в позасудовому порядку. Прокуратура звинувачує ці компанії та осіб у навмисному продажу деталей та наданні технічної допомоги для будівництва мосту.

Нагадаємо, нещодавно Нідерланди виділили третій пакет підтримки для України на 102 мільйони євро.

Читайте також: