• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.3°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.3° Ясне небо

Токіо просить Google повернути японські назви групі островів

Міністерство закордонних справ Японії у п’ятницю повідомило про свій запит до Google щодо повернення використання японських назв у Google Maps для групи островів, які контролюються Токіо, але на які претендують Китай і Тайвань.

Про це пише Укрінформ з посиланням на японські ЗМІ.

Японське МЗС повідомило Google, що острови Сенкаку є невід’ємною територією Японії, і що претензії країни мають чіткі історичні підстави та базуються на міжнародному праві.

Окрім цього, у четвер зовнішньополітичне відомство Японії зафіксувало, що китайські та тайванські назви використовувалися разом із японською назвою у сервісі Google Maps для островів у Східнокитайському морі. У результаті китайські та тайванські назви були видалені, йдеться у матеріалі.

Зазначається, що у 2010 році Японія вже зверталася до Google із аналогічним запитом з приводу видалення китайської назви островів.

Нагадаємо, японська опозиційна Партія інновацій ухвалила рішення виключити зі своїх лав депутата верхньої палати парламенту Мунео Сузукі, який здійснив поїздку до Росії без повідомлення керівництва політсили.

Читайте також: