• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

США вдарили по об’єктах у Сирії у відповідь на атаки на американські бази, — Остін

Військові сили США 27 жовтня за вказівкою президента США Джо Байдена вдарили по двох об’єктах на сході Сирії, які використовував іранський Корпус вартових Ісламської революції та пов’язані з ним групи.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, пише hromadske.

— Ці високоточні удари є відповіддю на серію атак проти американського особового складу в Іраку та Сирії з боку підтримуваних Іраном угруповань, — зазначив він.

Ллойд Остін зазначив, що атаки почалися 17 жовтня. Унаслідок цього один американський контрактник загинув в укритті через серцевий напад. Ще 21 військовослужбовець США зазнав легких поранень, але відтоді усі повернулися до служби.

— Президент не має вищого пріоритету, ніж безпека американського особового складу. І він скерував сьогоднішню акцію, щоб чітко дати зрозуміти, що Сполучені Штати не терпітимуть таких атак і захищатимуть себе, своїх людей та свої інтереси, — йдеться в заяві.

Ллойд Остін додав, що США не хочуть конфлікту, але атаки проти американських сил мають бути припинені.

— Іран хоче приховати свою участь і заперечувати свою роль у цих нападах на наші сили. Ми їм не дозволимо. Якщо атаки ставлеників Ірану на війська США триватимуть, ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу, — заявив міністр.

Раніше США наклали санкції на компанії, через які Іран імпортував деталі для дронів і літаків.

Читайте також: