• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.9° Ясне небо

Франція відправила у Газу понад 50 тонн гуманітарної допомоги

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що завтра в Єгипет прибудуть ще 54 тонни гуманітарної допомоги для цивільних у Газі.

Про це вона заявила вранці в ефірі RTL, передає Укрінформ.

— Будь-яка військова операція Ізраїлю може мати наслідки не лише для французьких заручників, але й «для французького народу в Газі. Якщо порахувати наших співвітчизників та їхні сім’ї, а також французьких офіційних осіб — у нас є французький культурний інститут в Газі — це близько 170 осіб, яких ми хочемо захистити, — сказала міністр закордонних справ.

За її даними, гуманітарний вантаж, який передадуть єгипетському Червоному Півмісяцю, включає в себе аптечки, медикаменти, обладнання для лікарень, сонячні лампи, генератори, намети. Колонна уточнила, що французьке судно «Тоннер», на якому розташований плавучий шпиталь, «можливо, буде в цьому районі наприкінці тижня». Корабель вирушив з Тулона в середу, він має взяти участь в операціях з надання допомоги цивільному населенню на палестинській території.

Нагадаємо, Ізраїль відмовлятиме у видачі віз представникам ООН після висловлювань генерального секретаря Антоніу Гутерріша, які можуть виправдовувати жорстокий напад ХАМАС на Ізраїль. Антоніу Гутерреш сказав, що напад терористів був нібито наслідком ізраїльської окупації, будівництва поселень, економічної блокади та руйнування будинків.

Читайте також: