• четвер

    19 вересня, 2024

  • 18.3°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 18.3° Переважно ясно

Зеленський оголосив, що план перемоги України повністю готовий

Володимир Зеленський, архівне фото МикВістіВолодимир Зеленський, архівне фото «МикВісті»

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність українського плану перемоги. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

За його словами, тепер треба рішучість, щоб його реалізувати.

— Сьогодні вже можна сказати, що вже повністю підготовлений наш План перемоги — усі пункти, усі ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до Плану. Все пропрацьовано. Найголовніше тепер — рішучість реалізувати, — сказав Володимир Зеленський.

Він заявив, що про неможливість «заморожування війни» чи будь-яких інших рішень, які не будуть остаточними у питанні війни між Росією та Україною.

— Немає і не може бути жодної альтернативи миру, жодної заморозки війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. Нам потрібна надійна та тривала безпека України, а отже всієї Європи. Саме заради цього працюємо, — сказав він.

Два дні тому, 16 вересня, Володимир Зеленський заявив, що план перемоги України у війні готовий на 90%. За його словами, план охоплює військові, політичні, дипломатичні та економічні аспекти, кожен із яких має чіткий перелік дій для зміцнення позицій України. «Жодної неможливої речі там немає», — наголосив у зверненні до українців. Наступного дня глава держави анонсував «сильне» військове наповнення плану перемоги.

У середу, 18 вересня,  повідомлялось, що адміністрація Джо Байдена ознайомилася із запропонованим президентом Володимиром Зеленським планом щодо завершення війни в Україні та визнала його реалістичним.

Японське інформагентство Kyodo News з посиланням на високопосадовця уряду повідомило, що План перемоги у війні Володимира Зеленського включатиме детальний перелік військових ресурсів, життєво важливих для перемоги над Росією, а також прохання про дозвіл атакувати територію Росії ракетами великої дальності. Як пише Суспільне, у плані також наголошуватиметься на необхідності інвестицій для зміцнення вітчизняного оборонного потенціалу. Він буде представлений під час саміту з президентом США Джо Байденом наприкінці цього місяця, відзначає агенція.

За словами посадовця, поки повномасштабна війна, розпочата в лютому 2022 року, затягується, Україна прагне взяти на себе лідерство в мирних зусиллях, пропонуючи конкретні заходи тиску на Росію у військовому, економічному, політичному та дипломатичному планах.

На військовому фронті в плані буде визначено необхідну кількість і типи озброєння, включно з ракетами великої дальності, наданими Сполученими Штатами і Великою Британією, для досягнення перемоги, а також терміни їх доставки та очікуваний вплив на полі бою.

«Підкреслюючи успіх операції України у Курській області Росії, план також припускає, що посилення нападів на російську територію буде ефективним у створенні соціальних заворушень у країні, очолюваній президентом Володимиром Путіним», — йдеться у матеріалі, який цитує Суспільне.

Що стосується економічних заходів, за даними джерела агентства, план передбачатиме інвестиції союзників для розширення виробництва в Україні зброї, такої як безпілотники та ракети, водночас вимагаючи впровадження нових санкцій, щоб послабити здатність Росії продовжувати війну.

Політичні кроки плану включатимуть прохання про якнайшвидше членство України в НАТО. На дипломатичному рівні буде наголошено на необхідності зміцнення відносин з країнами «Глобального Півдня», що розвиваються, від яких Росія залежить у торгівлі, з метою максимального тиску на Москву.

Як пише Kyodo News, очікується, що Зеленський відвідає Генеральну асамблею ООН у Нью-Йорку наприкінці вересня і представить свій план перемоги Байдену та двом кандидатам на виборах президента США 5 листопада, віцепрезидентці Камалі Гарріс і Дональду Трампу.

Читайте також: