• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

«Є велика підтримка на всіх рівнях», — Шамрай розповіла, на якій стадії проєкт будівництва нової лікарні у Миколаєві

У Миколаєві готують документацію для майбутнього будівництва кластерної лікарні на 3-й Слобідській. Наразі завершують відпрацювання медичного завдання.

Про це на брифінгу 13 вересня повідомила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай, пишуть «НикВести».

У серпні Ірина Шамрай повідомляла, що у Миколаєві планують створити три кластерні лікарні. Це заклади, де пацієнт зможе отримати медичні послуги при найбільш поширених хворобах. Першою лікарнею стане Міська лікарня №5, яка знаходиться у Корабельному районі міста. Ще один медичний заклад, який розглядається, знаходиться в Інгульському районі Миколаєва —  Міська лікарня №3. Третім таким закладом має стати нова лікарня, яку планують побудувати у центрі міста, на 3-й Слобідській.

— Сьогодні нами на стадії завершення відпрацювання медичного завдання. Для цього відбулася поїздка минулого тижня на чолі з заступником міського голови до першого територіального медичного об’єднання Львова. Вони подивилися, як там повністю все облаштовано. Міське управління здоров’я створило робочу групу, яка завершує відпрацювання. Вже зібрали всю інформацію, оформлюємо належним чином, далі будемо погоджувати в обласному управлінні охорони здоров’я. Думаю, до кінця тижня інформація вся буде направлена, — розповіла Ірина Шамрай.

Вона додала, що днями на нараді у голова ОВА Віталія Кіма підіймалося питання будівництва і «є велика підтримка на всіх рівнях».

Зазначимо, що раніше голова Миколаївської обласної військової адміністрації повідомив, що партнери з Казахстану, які займалися відбудовою травмпункту в ЛШМД, планують долучитися до проєкту.

— Це буде за програмою кредитування за їхній кошт, а потім держава оплатить. Це не бюджетні кошти, бо ми зараз не можемо це собі дозволити, — розповів Віталій Кім.

Мова йде про недобудову на 3-й Слобідській. Поки не відомо, планується добудувати будівлю чи зносити її та зводити лікарню з нуля.

Нагадаємо, що до війни недобудову хотів отримати ЧНУ імені Петра Могили, аби побудувати там університетську клініку.

У грудні 2020 року планово-бюджетна комісія міськради Миколаєва погодила проєкт рішення сесії про передачу недобудови на 3 Слобідській у власність Чорноморського національного університету імені Петра Могили. 

Однак влітку 2021 року міськрада Миколаєва провалила голосування щодо передачі Могилянці недобудови на 3-й Слобідській. 

Пізніше недобудову хотіли продати на аукціоні. Однак члени постійної депутатської комісії з питань ЖКГ міськради Миколаєва відмовилися погоджувати проект рішення сесії про включення недобудови на 3-й Слобідській до списку малої приватизації для продажу на аукціоні. Також депутати не підтримали і повторний проєкт рішення про безкоштовну передачу об'єкту Чорноморському національному університету імені Петра Могили для розміщення у ньому медичного центру та лікарні. 

Читайте також: