• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 21.6°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.6° Похмуро

₴90 млн хочуть витратити на будівництво укриття в Рибаківському ліцеї: там навчатимуться школярі з 4 сіл

Нове укриття в одному з навчальних закладів Миколаєва. Архівне фото «МикВісті»Нове укриття в одному з навчальних закладів Миколаєва. Архівне фото «МикВісті»

Відділ освіти, молоді та спорту Коблівської міськради оголосив тендер на будівництво протирадіаційного укриття у Рибаківському ліцеї вартістю понад 90 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «МикВісті».

Згідно інформацією, що оприлюднена на платформі Dream.Проєкти площа майбутнього укриття — 1213 метрів квадратних, у ньому зможуть розмістити учнів з 4 навколишніх населених пунктів. Мова йде про школярів з сіл Лугове, Глибоке, Рибаківка та Тузли.

«Реалізація проєкту надасть можливість охопити очною формою навчання учнів 4 населених пунктів громади за рахунок підвезення учнів з навколишніх сіл, забезпечити реалізацію плану оптимізації закладів освіти шляхом створення філій з малокомплектних закладів освіти з яких буде здійснюватись підвезення», — йдеться у паспорті проєкту.

Проеєтом передбачено, що в укритті будуть окремо виділені блоки для дітей з 1-го по 2-й клас ліцею, з 3-го по 4-й клас, та для старших класів з 5-го по 12-й. 

План укриття. Фото з платформи DreamПлан укриття. Фото з платформи Dream

Також, окрім звичайних туалетів підрядник повинен збудувати в укритті спеціальні санвузли для дітей на інвалідних колясках та окремі туалети та душові для дорослих. У випадку відключень електричної енергії, укриття буде забезпечене резервним живленням від генератора.

«Також передбачені допоміжні приміщення: санпости, приміщення для зберігання брудного одягу, приміщення для зберігання продуктів і запасу води, приміщення для підігріву їжі, допоміжні приміщення технічного призначення», — йдеться в паспорті проєкту.

План укриття. Фото з платформи DreamПлан укриття. Фото з платформи Dream
План укриття. Фото з платформи DreamПлан укриття. Фото з платформи Dream

Зазначається, що споруда ПРУ буде виконана з монолітного залізобетону, підрядник має забезпечити укриття  всіма необхідними інженерними комунікаціями, зокрема опаленням, механічною вентиляцією, водопостачанням, електропостачанням, протипожежними системами згідно норм. Окрім робіт з будівництва підрядник повинен провести озеленення прилеглої до ПРУ території.

Згідно з інформацією у тендері, завершити роботи підрядник має до початку наступного навчального року — 1 вересня 2025 року. Щодо облаштування укриття меблями та іншим спорядженням для навчання а ні в тендері, а ні на порталі Dream мова не йде.

Читайте репортаж «МикВісті» «Або дві стіни, або виходь на вулицю». Чому влада Южноукраїнська за понад два роки війни не збудувала для громади жодного укриття?».

Нагадаємо, нещодавно Уряд розподілив з бюджету близько 5 мільярдів гривень на укриття в школах в восьми областях, серед них і Миколаївська.

Читайте також статтю «МикВісті» «Ремонт під кінець року: кому без конкурсу дісталися підряди на укриття у Миколаєві».

Читайте також: