• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.2°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.2° Похмуро

ЄС допоможе відновити експозицію музею «Старофлотські казарми» у Миколаєві

Експозицію музею «Старофлотські казарми» у Миколаєві, яка постраждала від ракетних обстрілів, відновлять за підтримки Європейського Союзу.

Ці роботи виконують у межах програми House of Europe, пише «Укрінформ».

«Роботи тривають у виставкових приміщеннях 2-го та 3-го поверхів будівлі», — розповів представник Платформи MY ART та експерт із розвитку культури Офісу відновлення та розвитку Миколаєва Євген Гомонюк.

З моменту повномасштабної війни, каже він, музей п’ять разів потерпав він російських обстрілів. Всього було пошкоджено 15 виставкових залів. Через це експозицію з 9633 музейних предметів демонтували. Серед них — унікальні колекції археології, зброї, виробів з дорогоцінних металів, знарядь праці, нумізматики, природничих матеріалів тощо.

«Наразі роботи тривають у виставкових залах природи та залах, присвячених становленню Миколаєва і суднобудівної промисловості міста. Також відновлюють етнографічний зал, присвячений козацтву та народним промислам степового Півдня», — каже Євген Гомонюк.

За його словами, команда Платформи MY ART вже закупила всі необхідні інструменти та будівельні матеріали, необхідні для проведення демонтажу пошкоджених елементів та монтажних робіт з облаштування виставкових приміщень музею.

Одночасно з цим триває робота зі встановлення системи автоматичної пожежної сигналізації, системи сповіщення людей про пожежу та системи централізованого пожежного спостереження в приміщення будівлі музею.

До цього повідомлялося, що Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА заплатить 314 тисяч 437 гривень за проєкт капремонту будівлі обласного краєзнавчого музею.

Читайте також: