• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

У Києві створять військовий цвинтар та місця почесних поховань захисників України

Депутати Київради схвалили рішення щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою для військового цвинтаря вздовж вулиці Олени Теліги у Шевченківському районі Києва.

Про це повідомляє Київрада.

Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що таким чином міська влада Києва вирішила вшанувати подвиг загиблих військових та пам'ять про героїв.

— Тому ми схвалили рішення про створення у столиці військових кладовищ для почесних поховань захисників України. Йдеться про символічне в нашій історії місце — поряд із урочищем Бабин Яр, — сказав Віталій Кличко .

Мер повідомив , що також надаватиме фінансову допомогу учасникам добровольчих формувань територіальної громади столиці, які виконують бойові завдання.

— Київ живе в умовах воєнного стану. І ми повинні забезпечувати заходи як щодо належної оборони столиці, так і щодо функціонування та виживання підприємств міста, для комфорту його мешканців. Ми повинні дбати про наших захисників, — наголосив Віталій Кличко .

Також місто запровадило заохочувальну нагороду Київського міського голови для військових, які під час широкомасштабної агресії росії виявили мужність та патріотизм та своєю професійною чи волонтерською діяльністю сприяли обороні столиці.

Раніше повідомлялося, що до Києва привезли тіла ще 58 загиблих захисників «Азовсталі».

Читайте також: