• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Херсонські пабліки повідомили про знищення Антонівського мосту — російські ЗМІ заперечують цю інформацію

Ввечері, 27 липня, херсонські Telegram-канали повідомили про знищення Антонівського мосту, однак російські ЗМІ заперечують цю інформацію.  

Після того, як сьогодні ввечері у багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу, херсонські пабліки почали повідомляти про можливе знищення Антонівського мосту.  

Після цього в призначеній Росією «адміністрації» Херсонської області повідомили, що Антонівський міст не отримав пошкоджень. За словами представника адміністрації, українські війська втретє за добу намагалися завдати удару по Херсону, але ППО перехопило всі ракети.

— Мост цілий. Руйнувань немає, – стверджує колаборант Кирило Стремоусов.

Про начебто роботу ППО окупантів повідомило й російське пропагандистське видання «РИА Новости».

Зазначимо, що серія обстрілів Антонівського мосту розпочалася 19 липня. Проросійська влада заявила, що міст обстріляли ЗСУ з установок HIMARS, що пізніше підтвердила українська сторона. Наступного дня міст знову обстріляли.

Антонівський міст є одним із двох шляхів перетину Дніпра, яким Росія може користуватися для поповнення своїх сил, зазначає британська розвідка. Там вважають, що цей міст є ключовим фактором результату боїв на півдні.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Вчора ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

Читайте також: