• пʼятниця

    20 вересень, 2024

  • 16.9°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересень , 2024 вересень

  • Миколаїв • 16.9° Ясне небо

Сєнкевич пообіцяв Домбровській прозвітувати про бюджет Миколаєва

Голова фракції «Слуга народу» у Миколаївській міській раді Тетяна Домбровська звернулась до міського голови з проханням надати інформацію щодо ситуації з бюджетом міста. Очільник Миколаєва пообіцяв підготувати звіт та надати його депутатам на найближчій сесії.

Про це йшла мова у четвер, 28 липня, під час засідання сесії Миколаївської міської ради, яке проходило онлайн.

— Узимку, коли ми приймали бюджет міста, ми планували велику кількість робіт. Очевидно, що зараз не приоритетно ремонтувати якісь фонтани чи ще щось. Яка кількість грошей звільниться в цьому році, на що ви їх пропонуєте витратити, Олександре Федоровичу? Ми, депутати, маємо розуміти, як далі бути і кого треба фінансувати, тому що ми не знаємо, який на сьогодні бюджет, ми не бачимо цього, - звернулася Тетяна Домбровська до міського голови.

На це Олександр Сєнекевич пообіцяв підготувати відповідну інформацію та прозвітувати.

— Я звичайно відмінник, але не готувався до цього питання. Мені потрібно трохи часу, щоб підготуватися до цього питання. Я підготую вам цю інформацію до наступної сесії, і ми там зможемо поспілкуватися. Ми можемо зібратися онлайн та постратегувати, що робити далі, які стратегічні напрямки обрати у тому числі у спорті, культурі і так далі. Стратегічно у нас сьогодні можливість використання коштів закріплена двома постановами Кабінету Міністрів №590 та 169, які регламентують використання бюджетів. Але скажу, що у нас є не лише електронні та готівкові кошти, а є ще і віртуальні гроші. Гроші начебто є, але їх використання заблоковане Державним казначейством, тому, що б ми не планували, вони навіть за планом не будуть профінансовані. Я попрошу департамент фінансів підготувати теоретичну справку, - сказав мер міста.

Нагадаємо, минулого року Тетяна Домбровська критикувала прогноз бюджету Миколаєва до 2024 року.

Читайте також: