• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«У нас є герої, які мають прізвища», — в Миколаєві планують перейменувати ще багато вулиць

В Миколаєві збираються перейменувати ще ряд вулиць, назви яких пов’язані з Росією.

Про це йшла мова під час засідання сесії Миколаївської міської ради, пишуть НикВести.

Під час обговорення питання про перейменування вулиці Московської в Маріупольську, депутат Андрій Янтар запропонував перейменувати її на вулицю Героїв полку «Азов».

— Якщо ми хочемо вшанувати подвиг героїв, які захищали місто Маріуполь, то ми повинні назвати цих героїв, — сказав Андрій Янтар.

Депутат зазначив, що бійці полку стояли на захисті міста не лише у 2022 році, а й у 2014—15 роках.

Олександр Сєнкевич на це відповів, що Маріуполь захищали також і бійці миколаївської 36-ї бригади, різних підрозділів ЗСУ, Нацгвардії та інших утворень.

Депутат Євген Прудник зазначив, що багато миколаївських вулиць носять назви, пов’язані з Російською Федерацією, а тому всі їх можна змінити.

Мер також погодився, що в місті є достатньо велика кількість вулиць, які потребують перейменування. Тому він запропонував поновити роботу та склад комісії, яка була створена після прийняття закону про декомунізацію.

— У нас ще є герої, які мають прізвища, і достатня кількість вулиць, які можна назвати їхніми іменами. Сьогодні полк «Азов», як і інші об’єднання, мають залишитися в історії нашого міста, яке вони також захищають, — відзначив він.

Міський голова запропонував депутатам долучитися до роботи комісії та надати свої пропозиції. Депутат Сергій Кантор підтримав ініціативу, однак висловив думку, що займатися питанням варто після перемоги, адже до кінця війни в Україні з’являться ще герої.

— Це все треба подивитися здалеку, після перемоги, коли ми зможемо побачити все. Тому що багато ще треба зробити до перемоги. І ще багато героїв, які увійдуть в історію. А ми історію зараз пишемо. І після перемоги ми побачимо все, що зроблено Героями України і героями, які працюють у тилу, — сказав депутат.

Нагадаємо, в центрі Миколаєва офіційно з’явилася вулиця Маріупольська. Рішення перейменувати вулицю Московську прийняли депутати міськради на сесії 28 липня.

Читайте також: