• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Екскомандир «Азову» оголосив полювання на причетних до масового вбивства українських військовополонених

Засновник та колишній командир полку «Азов» Андрій Білецький оголосив полювання на причетних до розстрілу українських військовополонених у Оленівці.

Про це він написав в своєму Telegram-каналі.

— Цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців. Російське командування обставило масове вбивство полонених як дії української армії. Бійців полку було переведено в окрему будівлю. Було проведено пропагандистську роботу — знято людожерський фільм про «Азовсталь, — написав він.

Андрій Білецький відзначив, що вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше — дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни.

— Я, від імені азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного, хто причетний до масового вбивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор, незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені та екстерміновані, — заявив він.

Нагадаємо, вранці 29 липня російські медіа заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Пропагандисти повідомляють про щонайменше 53 загиблих.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що Росія здійснила артобстріл колонії в Оленівці на Донеччині, щоб приховати катування і вбивства полонених, а також звинуватити ЗСУ у скоєнні «воєнних злочинів».

Читайте також: