• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

ППО над Миколаївщиною зупинила чотири російські ракети

Підрозділи протиповітряної оборони зупинили у небі над Миколаївською областю чотири російські ракети класу «Х». Ймовірно, вони були запущені з Каспію.

Інформацію підтвердили військослужбовці «з місць».

На рівні Повітряних Сил ЗСУ також з'явилася інформація про зупинену російську ракетну атаку, яка була здійснена пусками зі стратегічної авіації ворога. Загалом були винищені 7 з 8 випущених ракет.

— 2 серпня близько 17 години окупанти завдали ракетного удару з району Каспійського моря. Застосовувались стратегічні бомбардувальники Ту-95 (Ту-160). Загалом по території України було випущено вісім крилатих ракет типу Х-101 (Х-555) у напрямку центральних, південних та західних областей України, — розповіли у командуванні.

Шість ворожих ракет знищили зенітні війська, сьому збив літак. Єдина ворожа ракета досягла Львівщини і вразила зенітно-ракетний комплекс. Інформація про постраждалих уточнюється.

Нагадаємосьогодні вранці, 2 серпня, російські окупанти влучили у один з гуртожитків у Миколаєві, який належить вищому навчальному закладу. Загиблих у результаті влучення у будівлю гуртожитку немає, однак охоронець отримав контузію.  Будівля суттєво пошкоджена. Також внаслідок вибуху пошкоджено поряд розташовані будинки та будівлі.

Читайте також: