• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.6° Ясне небо

Депутату Херсонської облради Репілевському повідомили про підозру в колабораціонізмі

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі депутату Херсонської обласної ради від ОПЗЖ Едуарду Репілевському.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, у травні 2022 року депутат під приводом проведення у місті Нова Каховка спортивних змагань, із залученням футбольних команд з РФ та використанням російської символіки, організував політичний захід на підтримку країни-агресора.

— Виступаючи перед великою кількістю глядачів, підозрюваний спільно з так званим керівником військово-цивільної адміністрації міста, популяризував РФ та її керівництво. Під час публічного виступу він закликав присутніх до співпраці з окупаційною владою та висловлювався щодо порушення державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, — йдеться у повідомлені.

Тепер йому загрожує покарання. Згідно зі статтею, це від 10 до 12 років в'язниці (з позбавленням права обіймати певні посади /займатися певною діяльністю та конфіскацією майна або без такої).

Раніше повідомлялося, що у Новій Каховці один з місцевих підприємців на прізвище Сіров колаборує з окупантами, допомогаючи їм чинити міст для проходження важкої техніки на Миколаївський напрямок.

Читайте також: